Tuesday, February 7, 2017

7.2.2017

Taas uus työviikko. Saatiin Raspberry Pin conffauksen ohjeistus kirjoitus valmiiksi ja palautettiin se pomolle, joten seuraavaksi työksemme saatiin debianin asentaminen NAS koneille. Tämä onnistui suhteellisen helposti, kun oltiin vähän lueskeltu netistiä ohjeita. Ei mitään ylitsepääsemätöntä, mutta mielenkiitoista, koska sellaista ei oltu ennen tehty. Tämä oli myös helpompaa, kuin aikaisemmat tehtävät, koska saimme asentaa debianin englanniksi, eikä espanjaksi. Helpotti kyllä huomattavasti. Tämän saimme valmiiksi aika nopeaa, ja koska toisesta NAS koneesta oli kovalevy rikki, aloitimme seuraavan tehtävän, eli ulkoiselta kovalevyltä, jolla on korruptoituneita tiedostoja, tietojen palauttaminen. Tai ainakin kaiken mahdollisen palauttaminen. Tämä on hieman oikukasta, koska melkein kaikki ilmaiset ohjelmat, jota tähän voi käyttää, on sellaisia, joilla voi palauttaa vaan tietyn verran tiedostoja. Löysimme kuitenkin suhteellisen hyvän ohjelman, jonka jätimme pyörittämään tiedonhakua. Huomenna saamme nähdä, mitä on mahdollista palauttaa. Eli vähän jännempää tekemistä taas. Kivaa vaihtelua.

Täällä on taas vaihteeksi sateista ja paljon viileämpää ilmaa. Töissä pomommekin ehkä vähän enemmän jopa juttelee meille. Ei kyllä paljon, eikä kukaan muukaan, mutta on se vähän parempi kuin ei mitään.

Enemmän erillaisia työtehtäviä kyllä kaivataan vieläkin, kun tuntuu että liian iso osa päivästä menee istuskeluun ja odotteluun.

Arttu

No comments:

Post a Comment