Sunday, January 29, 2017

Kolmannen viikon loppu

Torstaina alkoi vihdoin saamaan töissä mielenkiintoisempia työtehtäviä! Ensin asensimme FreeFileSync-nimisen ohjelman koneelle, tarkoituksena rakentaa NAS-järjestelmä, jolla saataisiin tiedostoja talteen. Kirjoitimme tästä prosessista myös tarkan tutoriaalin Wordilla siitä, mitä teimme ja missä järjestyksessä. Eli periaatteessa ohjeistuksen ohjelman asennuksesta ja sen peruskäytöstä. Pääsimme myös ensimmäistä kertaa kokeilemaan Windowsin Task Scheduleria, koska sen avulla piti ajastaa FreeFileSync ohjelma synkronoimaan kansiot serverille. Siinä meni oikeastaan koko päivä kun tuota hommaa ihmettelimme.

Perjantaina jatkui sama mielenkiintoinen meininki töissä, kun piti asentaa Raspberry Pi koneelle Raspbian käyttöjärjestelmä (Linux distro, mikä on suunniteltu toimimaan hyvin tuolla noin luottokortin kokoisella tietokoneella). Meidän piti myös asentaa se niin sanottuun Kiosk - moodiin, että joka kerta kun kone käynnistyy niin se automaattisesti pyörittää kuvan 90 asteen kulmassa ja avaa tietyn nettisivun, jolla näytetään (tässä tapauksessa) tietoa kuntosalin aikatauluista. Tämäkin piti dokumentoida ja kirjoittaa tehdyt asiat vaihe vaiheelta Wordilla tutoriaaliksi. Vihdoinkin haastavia ja mielenkiintoisia työtehtäviä!

Lauantaina kävimme koko porukalla kävelemässä kaupungilla ja ihmettelemässä maisemia, kävimme rannalla katsomassa millaista siellä on. Suhteellisen lämmintä säätäkin on tässä ollut, vaikka hieman tuulista viimepäivinä. Liitän tähän vielä muutaman kuvan biitsireissultamme.

-Thomas





1 comment:

  1. Hei Thomas ja Arttu!
    Kivan näköistä maisemaa siellä Bilbaossa.
    Mukavaa myös, että olette pikkuhiljaa saaneet sopivan haastavia työtehtäviä.
    T. Pia Tarkkonen Omnia

    ReplyDelete